Behandelovereenkomst

Thom Heijnen

Psychotherapeut BIG 39922206616

KVK nummer: 56232950

AGB hoofdbehandelaar 94016519

AGB praktijk 94060615

Maastrichterlaan 100

6291ET Vaals

De meeste algemene informatie kunt u lezen op mijn website: www.pp-h.nl

  • Wetgeving: Inzake uw behandeling en dossier is de Wet op Geneeskundige Behandelovereenkomst (WGBO) van toepassing. Dit betekent dat ik u informeer over de aard en het doel van de behandeling, de te verwachten resultaten, mogelijke risico’s en alternatieve behandelopties. Uw toestemming is vereist voor het starten en voortzetten van de behandeling.

    Beroepscode: Voor psychotherapeuten geldt dat zij zich dienen te houden aan de Beroepscode voor psychotherapeuten, opgesteld door de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP).

    Gegevensuitwisseling: Tenzij u daar bezwaar tegen maakt, zal ik na de intakefase uw huisarts (verwijzer) schriftelijk informeren over de diagnose en het met u afgesproken behandelplan. Ook na afronding of bij beëindiging van de behandeling zal ik uw huisarts (verwijzer) schriftelijk informeren over de uitkomst van de behandeling. Deze schriftelijke communicatie verloopt via brief. Zonder uw expliciete schriftelijke toestemming verstrek ik geen gegevens aan derden, tenzij dit wettelijk verplicht is.

    Intervisie en visitatie: In het kader van bescherming van de professionaliteit van uw behandeling is uw behandelaar verplicht tot intervisie en supervisie met vakgenoten. Door ondertekening van deze overeenkomst geeft u toestemming voor geanonimiseerd collegiaal overleg over uw behandeling. Daarnaast ben ik verplicht eens in de vijf jaar gevisiteerd te worden door mijn beroepsvereniging, de LVVP.

    Klachtenregeling: Als u niet tevreden bent over uw behandeling, dan hoor ik dat graag van u en bespreek ik dit met u. Mochten we er samen niet uitkomen, dan kunt u contact opnemen met mijn beroepsvereniging, de LVVP, voor meer informatie over de klachtenregeling. Zie: www.lvvp.info.

    AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming): Ik voldoe aan de wettelijk gestelde eisen wat betreft de bescherming van uw persoonlijke gegevens. De privacyverklaring voor mijn praktijk kunt u inzien op mijn website onder het kopje Contact. Uw medisch dossier wordt conform de wettelijke bewaartermijnen bewaard en u heeft het recht op inzage en correctie van uw gegevens.

    Beveiligde e-mail (Zivver): Voor correspondentie per e-mail met cliënten maak ik gebruik van de beveiligde e-mailapplicatie Zivver.

    Annulering: Wanneer u een gemaakte afspraak voor een sessie niet bijwoont of niet vóór 16:30 op de werkdag voorafgaand aan de afspraak annuleert, wordt dit niet vergoed door uw zorgverzekeraar. In dat geval breng ik €50,- bij u persoonlijk in rekening.

    Bij annulering of niet bijwonen van twee of meer opeenvolgende sessies zonder overleg behoud ik mij het recht voor om de therapie te beëindigen en het zorgprestatiemodel af te sluiten.

    Beëindiging van de behandeling: De behandelovereenkomst eindigt wanneer de behandeldoelen zijn bereikt of wanneer u of ik besluit de behandeling te beëindigen. Dit kan bijvoorbeeld bij:

    • onvoldoende behandelvoortgang;

    • een gebrek aan een vertrouwensbasis;

    • een zorgvraag die niet passend blijkt binnen de praktijk;

    • herhaalde afwezigheid zonder overleg.

    Indien nodig zal ik u doorverwijzen naar een passende zorginstelling.

    Uitsluitingen: Binnen mijn praktijk behandel ik geen psychoses of problematiek waarbij 24-uurs bereikbaarheid noodzakelijk is. Indien u intensievere zorg nodig heeft, verwijs ik u door naar een passende zorginstelling.

    Kwaliteitsstatuut: U kunt mijn ingevulde en goedgekeurde kwaliteitsstatuut inzien in de praktijk of terugvinden op mijn website.

    E-Health en blended care: Ik ben aangesloten bij het E-Health programma van Therapieland en Embloom. Dit betekent dat ik blended care aanbied, waarbij online behandelmodules en opdrachten worden ingezet ter ondersteuning van de behandelsessies. Via Therapieland of Embloom kan het zijn dat u e-mails ontvangt.

    Routine Outcome Monitoring (ROM): ROM staat voor Routine Outcome Monitoring. Met ingang van januari 2013 hebben de meeste zorgverzekeraars verplicht gesteld dat cliënten per behandelperiode twee keer een vragenlijst invullen: bij aanvang van de therapie, om de 12 sessies en aan het eind van de behandeling. Deze metingen worden gebruikt om de effectiviteit van de behandeling te meten op basis van het klachtenverloop, het dagelijks functioneren en de kwaliteit van leven.

    Dossier en zorgprestatiemodel (ZPM): De verrichtingen (zoals aantekeningen, uitwerken van vragenlijsten, rapportages, telefonische consulten en e-mails) worden geregistreerd in het zorgprestatiemodel (ZPM) en opgeslagen in uw dossier.

    Bij aanvang van de behandeling dient u een verwijsbrief van uw huisarts of psychiater te overleggen. Ik ben wettelijk verplicht deze verwijsbrief in uw dossier te bewaren.

    Financiële afspraken: Het ZPM wordt aan het einde van iedere maand in rekening gebracht bij de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vastgesteld door de overheid en de zorgverzekeraar.